Blinddrukken

Een blinddruk is een Letterpress afdruk zonder inkt. Er ontstaat wel een verdiepte reliëf afdruk maar dan zonder kleur. Blinddrukken geeft vaak verrassende resultaten aan het ontwerp en straalt een vorm van luxe en creativiteit uit.

Wij blinddrukken tot het formaat A4 en wordt meestal toegepast op visitekaartjes of gelengeheidskaartjes wat een extra creatieve uitstraling nodig heeft.

Blinddruk gaat net als Letterpress dmv een cliché dat onder hoge druk in het papier wordt geperst. En er is voor blinddruk een dikkere kartonsoort nodig voor de zichtbaarheid van de reliëf afdruk.

Pregen

Pregen is het papier tussen 2 stempels persen, zodat het papier aan de ene zijde is weggedrukt en aan de andere zijde omhoog wordt gedrukt. Pregen kan al vanaf 60 gram papier en kan gecombineerd worden met Offsetdruk, Foliedruk of Letterpress.

In principe is elke papiersoort wel geschikt om ge-preegd te worden, alleen zal het resultaat op de flexibelere papiersoorten wat rustiger ogen omdat de papiervezel van deze papiersoorten wat meegaander is.

Wij pregen karton tot circa 700 gram.

Een blinddruk of preeg geeft vaak een creatieve uitstraling aan authentiek karton. Het type drukwerk wat ermee gecreëerd kan worden is vaak geen standaard drukwerk product en valt eigenlijk altijd in de categorie “Ambachtelijk drukwerk” Dit is een verzameling druktechnieken waarbij de persen conventioneel zijn en er veel vak kennis nodig is. Ook zijn de materialen en benodigde drukstempels vaak een prijsverhogende factor.

Wat vaak vergeten wordt van ambachtelijk drukwerk is dat er veel meer tijd en energie in zit dan digitaal drukwerk. Niks aan het proces van Authentiek drukwerk is standaard, terwijl digitaal drukwerk voornamelijk een standaard productie is.

Reliëfdruk

Reliëfdruk kan als stand-alone afdruk  toegepast worden maar meestal wordt deze gecombineerd met  Letterpress, offsetdruk of foliedruk. Omdat wij met klassieke drukpersen werken is het mogelijk om verschillende druktechnieken in elkaar te laten sluiten.

Blinddruk

Preeg

Secured By miniOrange